ວິທີການເຮັດມັນ
1. ໃນໂຖປັດສະວະຂະຫນາດກາງ, ຮວບຮວມກັນແລະເກືອແລະວາງຫລີກໄປທາງຫນຶ່ງ.
2. ຢ່າປ່ອຍໃຫ້ເຊື້ອລາແຫ້ງເຂົ້າໄປໃນຖ້ວຍເຊລາມິກທີ່ອົບອຸ່ນ. ຮ້ອນນ້ໍາໃນແຊ່ຈົນກວ່າມັນອົບອຸ່ນ, ແຕ່ບໍ່ຮ້ອນ. ຈົ່ງປະມານນ້ໍາປະມານ 4 ອອນນ໌ເຂົ້າໄປໃນຈອກດ້ວຍເມັດແລະເຮັດໃຫ້ຕົ້ມໃສ່ຫມູຈົນກ່ວາເຊື້ອໄວຣັດໄດ້ຖືກທໍາລາຍຫມົດ.
3. ປົນນ້ໍາປະສົມນ້ໍາແລະນ້ໍາທັງຫມົດແຕ່ 1/2 ຈອກນ້ໍາເຂົ້າໄປໃນໂຖປັດສະວະປະສົມຂະຫນາດໃຫຍ່ທີ່ສຸດ. ເພີ່ມເມັດເຂົ້າຈີ່ເທື່ອລະກ້າວ, ປະສົມປະສານຢ່າງຕໍ່ເນື່ອງກັບບ່ວງໄມ້ຈົນຈົນກ່ວາເມັດທັງຫມົດຖືກດູດຊຶມ, ເພີ່ມນ້ໍາທີ່ເຫລືອຕາມຄວາມຕ້ອງການ.
1. ການໃຊ້ຜ້າຂົນຫນານເຈ້ຍ, ໃສ່ເສື້ອພາຍໃນຂະຫນາດໃຫຍ່ທີ່ ມີນ້ໍາມັນເວີ ຫຼືພືດຜັກ. ກວມເອົາໂຖປັດສະວະດ້ວຍຜ້າອາບນ້ໍາທີ່ປຽກແລະສະຖານທີ່ຢູ່ໃນບ່ອນທີ່ອົບອຸ່ນໃນເຮືອນຄົວ. ຖ້າເຮືອນຄົວຂອງທ່ານແມ່ນຮ່າງແລະເຢັນ, ອະນຸຍາດໃຫ້ຂີ້ເຖົ້າເພີ່ມຂຶ້ນໃນເຕົາປົກຄຸມໃນເຕົາອົບອຸ່ນ (ປະມານ 150 F) ກັບປະຕູເປີດ. ໃຫ້ລຸກຂຶ້ນ 30 ນາທີ.
2. ກວມເອົາກະດານຕັດດ້ວຍປະລິມານທາດແປ້ງທີ່ອຸດົມສົມບູນເພື່ອປ້ອງກັນຝຸ່ນຈາກການຕິດ. ປ່ຽນແປ້ງອອກໃສ່ກະດານຕັດ. ຖູມືຜັດແລະປິ່ນປົວດ້ວຍການປິ່ນປົວດ້ວຍມື.
3. ໃນເວລາທີ່ dough ມີ texture ທີ່ສອດຄ່ອງແລະຮູບແບບບານ, ແບ່ງອອກເປັນ 3 ປ່ຽງ. dough ຮູບແບບເປັນຮູບກົມຫຼືຮູບຂອບຂະຫນານ. ເອົາໃສ່ແຜ່ນເຈ້ຍຄຸກກີ້ຫຼືແກນເບຍ. ອະນຸຍາດໃຫ້ເພີ່ມສູງຂຶ້ນໃນບ່ອນອົບອຸ່ນສໍາລັບເວລາ 10 ຫາ 15 ນາທີ. ໃນຂະນະທີ່ຂັດແມ່ນເພີ່ມຂຶ້ນ, ເຕົາອົບຄວາມຮ້ອນເຖິງ 375 F / 190 C.
4. ຕັດຕ່ອນຢູ່ເທິງຂອງຂະຫນົມກ່ອນທີ່ຈະກິນເຂົ້າ. ເມື່ອເຕົາອົບແມ່ນຮ້ອນ, ເອົາເຂົ້າຈີ່ໃສ່ rack ສູນກາງແລະ bake ສໍາລັບ 10 ນາທີ. ເອົາແລະແປງດ້ວຍສີຂາວໄຂ່ທີ່ຖືກຕີ. ກັບຄືນໄປບ່ອນເຕົາອົບແລະ bake ອີກ 15 ຫາ 20 ນາທີ. ເຂົ້າຈີ່ຄວນປ່ຽນເປັນສີທອງ.
5. ເອົາອອກຈາກເຕົາອົບແລະອະນຸຍາດໃຫ້ເຢັນໃນ rack ສໍາລັບ 10 ຫາ 15 ນາທີ. ໃນເວລາທີ່ເຢັນພຽງພໍທີ່ຈະສໍາພັດ, ຫຼັງຈາກນັ້ນນໍາມີມີດເຂົ້າຈີ່ແລະຮັບໃຊ້.
ເຂົ້າໜົມເຄັຣ
v 1ສ່ວນປະກອບ
1. ແປ້ງມັນ 300 ກຣາມ
2. ແປ້ງເຂົ້າຈ້າວ 80 ກຣາມ
3. ຫົວກະທິ 3 ຖ້ວຍ
4. ໜາກພ້າວອ່ອນ 1 ໜ່ວຍ
5. ນໍ້າຕານຊາຍ 30 ກຣາມ
6. ໄຂ່ເປັດ 3 ຟອງ
7. ງາດຳ ¼ ຖ້ວຍ
8. ນໍ້າໃບເຕີຍ 2 ບ່ວງ
v 2ວິທີເຮັດມັນ
1ໜາກພ້າວອ່ອນຂູດເສັ້ນຕຽມໄວ້ ງາດໍາຄົວຕຽມໄວ້ ປະສົມແປ້ງມັນ ແລະ ແປ້ງເຂົ້າຈ້າວຮ່ວມກັນ
2ໃສ່ນໍ້າຕານໜາກພ້າວລົງໃນອ່າງປະສົມ ໃສ່ນໍ້າກະທິກັບເກືອປະສົມນຳໍກັນ
3ໃສ່ແປ້ງທີ່ຕຽມໄວ້ປະສົມໃຫ້ເຂົ້າກັນ ແລະ ໃສ່ງາດໍາແລ້ວແບ່ງເປັນ3 ສ່ວນຕ່າງໆ
4ຖ້ວຍທີ່1 ຕຽມໄວ້ໃສ່ປະສົມສີ່ຖ້ວຍທີ່ຕຽມໄວ້ ຈາກນັ້ນໃສ່ໃບເຕີຍ ແລະ ໃສ່ເນື້ອໜາກພ້າວ
ທີ່ຂູດຕຽມໄວນັ້ນໃສ່ຕາມໃຈມັກ
5 ຕັ້ງໜໍ້ທີ່ຕຽມໄວ້ເປິດໄຟອ່ອນໆ ໃສ່ແປ້ງທີ່ຕຽມໄວ້ນັ້ນໃສ່ລົງໃຫ້ພໍປະມານເມື່ອແປ້ງສຸກຂຶ້ນ ປ່ຽນເບື້ອງລົງ ເມື່ອທັງສອງຂ້າງສຸກດີແລ້ວປີດໄຟ
6 ເຮັດສຳເລັດແລ້ວສາມາດນຳໄປປະທານໄດ້ເລີຍ.
ไม่มีความคิดเห็น:
แสดงความคิดเห็น